Autodeursloten

De meeste autoportieren zijn nog steeds voorzien van een mechanisch deurslot. Omdat bij nieuwere modellen de autosleutel vaak niet meer in het slot gestoken hoeft te worden, geven autodeursloten soms storingen. Bij te weinig gebruik kan het autodeurslot zelfs ‘vast’ komen te zitten. Het Car Lock Systems advies is daarom om autodeursloten zo nu en dan te gebruiken, puur om het mechaniek soepel te houden.

Hoe werkt het mechanische autodeurslot?

Het slot is opgebouwd uit slotplaatjes of palletjes. Alleen wanneer alle palletjes in de juiste volgorde gemonteerd zijn, zal de bijbehorende autosleutel op het slot draaien. De mechanische opbouw van het slot heeft namelijk exact dezelfde combinatie van posities als de insnijdingen van de autosleutel. Deze maten (dieptes) zet de fabrikant om in een indirecte sleutelcode. Deze code vormt het ‘DNA’ van elke autoslot of -sleutel. Car Lock Systems levert autosleutels – en sloten op code.

Bent u een autobedrijf? En wilt u binnen 24 uur nieuwe autosleutels en -sloten ontvangen?

Vraag uw gratis login aan en krijg toegang tot alle producten!

Mechanische sleutelcode

Bij een kapot autodeurslot leveren wij een nieuw slot op exact dezelfde sleutelcode als het originele slot. Hierdoor zal de bestaande autosleutel passen op zowel de bestaande als de nieuwe portiersloten van de auto. Aan de hand van een foto van de bestaande sleutel kunnen wij ook de mechanische sleutelcode achterhalen. Dit is handig wanneer de sleutelcode onbekend is.

Zorg voor regelmatig onderhoud

We raden aan om autosloten zo nu en dan te behandelen met een speciaal hiervoor bestemd smeermiddel, verkrijgbaar onze webshop. Autodeursloten zijn soms bedekt met een plastic kapje. Met de punt van een autosleutel kan het kapje – vaak vanaf de onderzijde – worden geopend.

Reparatie door Car Lock Systems als voordelig alternatief

Het Service Team van Car Lock Systems is zeer bekwaam in het repareren van alle mogelijke problemen bij tankdopsloten. In vrijwel alle gevallen herstellen en verzenden we het slot dezelfde dag nog.

Car Lock Systems staat voor:

Snelheid  –  levering binnen 24 uur

Kwaliteit  –  originele OEM-autosleutels

Precisie  –  autosleutels en -sloten op code

Flexibiliteit  –  alle automerken, modellen en bouwjaren

Veelzijdigheid  –  ook bedrijfswagens, vrachtwagens en accessoires

Veiligheid  –  excl. levering aan automotive bedrijven + voertuigcheck