Handzender autosleutels

Remote Keyless Entry (RKE). Zoals de naam al doet vermoeden, met deze techniek kan een auto op afstand worden geopend. De allereerste handzenders werkten op basis van infrarood-techniek, te herkennen aan het kleine bolletje aan de voorkant van de autosleutel. Hierbij werkt de autosleutel net als een afstandsbediening van de televisie en moet deze op het deel van de auto worden gericht waar de ontvanger is geplaatst, vaak achter de voorruit of in de hemel van de auto.

Radiografische handzenders

Later volgde de radiografische handzender met als groot voordeel een beter bereik. De antenne en elektronische module om signalen op te vangen zitten nu meer weggewerkt in de auto en zijn bij recente automodellen zelfs vaak geïntegreerd in andere elektronische modules.

Passive Keyless Entry (Start)

Bij Passive Keyless Entry (PKE) detecteert de autosleutel zelf de auto zodra deze in de buurt komt. De auto opent automatisch (soms bij aanraking van de handgreep) de deursloten. Bij Passive Keyless Entry Start (PKES), ook wel keyless-go genoemd, is het mechanische contactslot vervangen door een start/stop-knop.

Meer kans op diefstal bij keyless-go

Een nadeel van het keyless-go systeem is de gevoeligheid voor diefstal. Zo is de tweedelige beveiliging van een handzender of transponder sleutel (mechanisch en digitaal) vaak gereduceerd naar alleen digitaal. Daarnaast reikt het digitale signaal om de auto te starten bij een keyless-go sleutel tientallen meters ver, terwijl dit bij de oudere sleutel types maar enkele centimeters was. Het signaal van een keyless-go sleutel kan vrij eenvoudig van een grote afstand worden geactiveerd. Dit betekent dat een auto geopend en zelfs gestart kan worden terwijl de autosleutel zich in de buurt van een raam, deur of zelfs een muur bevindt. Het is daarom verstandig om dit type sleutel altijd op te bergen in een metalen blik of ver bij de buitenmuren van een woning of werkplek vandaan.

Nieuw bij Car Lock Systems: beveiligde universele handzender

Binnenkort introduceren we onze beveiligde universele handzender. Deze schakelt na een halve minuut automatisch zelf uit. Hierdoor kan het signaal niet meer worden opgevangen door derden. Pas wanneer de sleutel opgepakt wordt (en dus beweegt) schakelt deze weer in. De auto zal openen en starten zodra de gebruiker in de buurt komt. Bent u geïnteresseerd in onze beveiligde handzender? Neem gerust contact met ons op!

Car Lock Systems staat voor:

Snelheid  –  levering binnen 24 uur

Kwaliteit  –  originele OEM-autosleutels

Precisie  –  autosleutels en -sloten op code

Flexibiliteit  –  alle automerken, modellen en bouwjaren

Veelzijdigheid  –  ook bedrijfswagens, vrachtwagens en accessoires

Veiligheid  –  excl. levering aan automotive bedrijven + voertuigcheck

Bent u een autobedrijf? En wilt u binnen 24 uur nieuwe autosleutels en -sloten ontvangen?

Vraag uw gratis login aan en krijg toegang tot alle producten!