Mechanische autosleutels

De meeste auto’s zijn voorzien van een mechanische autosleutel. Vóór 1990 werd een nieuwe auto nog geleverd met hele set sleutels. Eén voor het contactslot, één voor het portierslot en weer een andere sleutel voor de tankdop. Echt handig was dit niet. Daarom ontwikkelden autofabrikanten zo’n 30 jaar geleden één sleutel voor alle sloten in de auto: de mechanische autosleutel.

Een mechanische autosleutel slijpen

Bij Car Lock Systems slijpen we maandelijks duizenden mechanische autosleutels op de honderdste millimeter nauwkeurig. Mechanische autosleutels zijn er voor alle automerken en -modellen in vele soorten en maten. Elke auto heeft een unieke sleutel met een bijbehorende unieke sleutelcode. Deze vertelt ons hoe de autosleutel geslepen moet worden. Soms slijpen we autosleutels buitenom en soms frezen we juist een deel uit de binnenkant van de sleutel.

Een nieuwe autosleutel is geen kopie

Vroeger (en soms nog steeds) werden autosleutels mechanisch gekopieerd. Een groot nadeel hiervan is dat de slijtageplekken in de oude sleutel gekopieerd worden naar de nieuwe autosleutel. Car Lock Systems slijpt en freest elke nieuwe autosleutel daarom op sleutelcode. Dit zijn de originele fabriekswaardes. Zo past de nieuwe autosleutel perfect in het slot.

Snelle Key Service bij kapotte autosleutels

Onze Key Service lost elk sleutelprobleem op binnen 24 uur op. Weet u de sleutelcode niet? Geen punt. Als u ons een foto van de bestaande autosleutel stuurt, kunnen we zien welke sleutelcode bij de auto hoort. Dit kunnen we ook doen door het slot te analyseren. Zo vinden we altijd de juiste sleutelcode bij de auto. En met die sleutelcode slijpen we een nieuwe autosleutel. Onze Key Service omvat onder andere:

Naast autosleutels ook autosloten

Soms gebeurt het dat een door ons geleverde nieuwe autosleutel niet lijkt te passen op het autoslot. Dit kan komen door slijtage van het autoslot. In dat geval moet naast de autosleutel ook het versleten slot worden vervangen. Car Lock Systems kan alle soorten autosloten direct uit voorraad leveren.

Car Lock Systems staat voor:

Snelheid  –  levering binnen 24 uur

Kwaliteit  –  originele OEM-autosleutels

Precisie  –  autosleutels en -sloten op code

Flexibiliteit  –  alle automerken, modellen en bouwjaren

Veelzijdigheid  –  ook bedrijfswagens, vrachtwagens en accessoires

Veiligheid  –  excl. levering aan automotive bedrijven + voertuigcheck

Bent u een autobedrijf? En wilt u binnen 24 uur nieuwe autosleutels en -sloten ontvangen?

Vraag uw gratis login aan en krijg toegang tot alle producten!