Dashboardsloten

Mechanische dashboardsloten zijn er om het dashboardkastje te openen en weer te sluiten. Het type slot is vaak een mechanisch cilinderslot.

Hoe werkt het mechanische dashboardslot?

Het slot is opgebouwd uit slotplaatjes of palletjes. Alleen wanneer alle palletjes in de juiste volgorde gemonteerd zijn, zal de bijbehorende autosleutel op het slot draaien. De mechanische opbouw van het slot heeft namelijk exact dezelfde combinatie van posities als de insnijdingen van de autosleutel. Deze maten (dieptes) zet de fabrikant om in een indirecte sleutelcode. Deze code vormt het ‘DNA’ van elke autoslot of -sleutel. Car Lock Systems levert autosleutels – en sloten op code.

Bent u een autobedrijf? En wilt u binnen 24 uur nieuwe autosleutels en -sloten ontvangen?

Vraag uw gratis login aan en krijg toegang tot alle producten!

Zorg voor regelmatig onderhoud

Omdat de sloten op dashboardkastjes vaak lange tijd ongebruikt blijven, is het goed om ook deze slotjes regelmatig even met de sleutel open en dicht te doen, puur om het mechaniek soepel te houden. Het is ook goed om de dashboardsloten zo nu en dan te behandelen met een speciaal hiervoor bestemd smeermiddel, verkrijgbaar in de Car Lock Systems webshop.

Mechanische sleutelcode

Bij een kapot dashboardslot kan Car Lock Systems een nieuw slot leveren op exact dezelfde sleutelcode als het originele slot. Aan de hand van een foto van de bestaande sleutel kan Car Lock Systems ook de mechanische sleutelcode achterhalen. Dit is handig wanneer de sleutelcode onbekend is.

Reparatie door Car Lock Systems als voordelig alternatief

Het Service Team van Car Lock Systems is zeer bekwaam in het repareren van alle mogelijke problemen bij dashboardsloten. In vrijwel alle gevallen herstellen en verzenden we het slot dezelfde dag nog.

Car Lock Systems staat voor:

Snelheid  –  levering binnen 24 uur

Kwaliteit  –  originele OEM-autosleutels

Precisie  –  autosleutels en -sloten op code

Flexibiliteit  –  alle automerken, modellen en bouwjaren

Veelzijdigheid  –  ook bedrijfswagens, vrachtwagens en accessoires

Veiligheid  –  excl. levering aan automotive bedrijven + voertuigcheck