Alle CIP-functies op een rij

De CIP (Car Lock Systems Immo Programmer) is dé onmisbare tool voor elke dealer of autobedrijf. Bestel, ontvang en programmeer autosleutels voor bijna alle automerken binnen 24 uur!

Deze handige programmeertool is in te zetten voor veel merken en kan verschillende programmeringen uitvoeren. Bovendien werkt de CIP eenvoudig dus kostenbesparend. Met de CIP kunt u in uw werkplaats (met een internetverbinding) op afstand de volgende services laten uitvoeren.

1. Programmeren van autosleutels en handzenders

We hebben de CIP samen met onze partner Jifeline ontwikkeld om uw dealer- of autobedrijf nog zelfstandiger te maken. Deze handige tool programmeert autosleutels voor bijna alle automerken terwijl de auto op één plek blijft staan. Onze specialisten nemen het voertuig van u ‘over’ en programmeren de sleutels in een handomdraai. U hoeft de auto niet meer naar een (andere) merkdealer te rijden wat aanzienlijk scheelt in kosten en tijd. Het enige wat u hoeft te doen, is de sleutels in het contactslot draaien op aanwijzing van uw Car Lock specialist.

2. Code-2-autosleutels pre-coderen en programmeren

Sommige sleutels zijn gebaseerd op een zogenaamd code-2-systeem. Denk aan Fiat, Alfa, Lancia, Iveco en alle andere op Fiat gebaseerde merken. Nieuwe code-2-sleutels bestelt u via de fabriek. Dit duurt vaak lang, is kostbaar en soms gaat het ook wel eens mis. Car Lock Systems biedt een speciale (in eigen beheer ontwikkelde) sleutel/handzender op code. Via de CIP haalt uw Car Lock-specialist de pre-codering uit de auto. Vervolgens stopt u de nieuwe autosleutel in de leesring van de CIP. Deze voorziet de transponder binnen enkele minuten van de juiste codering. Geen enkele andere tool kan op dezelfde manier online voorprogrammeren. Daarna programmeren we de sleutel bij de auto. Binnen 24 uur heeft u een nieuwe code-2-autosleutel geprogrammeerd tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

3. De pin-/transpondercode uit het voertuig halen

De CIP kan voor een heel aantal merken ook pin-/transpondercodes uit de auto lezen. Dit biedt een groot voordeel wanneer er bijvoorbeeld ECU’s of stuurapparaten zijn vervangen in de auto. De codes die in de fabriek zijn opgeslagen tijdens de productie kloppen dan vaak niet meer. Door deze direct uit de auto te halen, voorkomt u storingen.

4. Diagnoses en interval resets uitvoeren

De CIP is meer dan een programmeerapparaat voor autosleutels. U kunt met de CIP ook gebruikmaken van aanvullende diagnosticeer- en programmeerservices. De CIP kan namelijk ook diagnoses uitvoeren bij storingen en service interval resets uitvoeren van ‘onbekende’ merken. Een greep uit de diverse CIP-services op afstand:

  • calibratie van diverse componenten
  • koplampen programmeren
  • trekhaken programmeren
  • airbags programmeren
  • verstuiverafstellingen
  • diverse overige werkzaamheden

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden met de CIP. Wilt u weten welke CIP services wij nog meer aanbieden? Vraag dan een login aan voor onze webshop. Na het invoeren van een chassisnummer kunt u daar precies inzien welke programmeerdiensten wij voor dat voertuig kunnen aanbieden.

Veiligheid voorop met deze 4 CIP-spelregels:

beveiligde verbinding   –  Uw data is beschermd.

automotive bedrijven  –  Wij leveren alleen aan klanten.

check op chassisnummer  –  Wij controleren elk voertuig.

niet voor derden  –  Wij delen uitgelezen data nooit met derden.