Wij zijn verhuisd!

Bij binnenkomst in het nieuwe hoofdkantoor vallen direct de vele lachende gezichten op. En dat is logisch. Vanaf 7 november zijn we verhuisd naar het splinternieuwe kantoorpand aan de Zweihaak 1 in Werkendam. Door de snelle groei van Car Lock Systems en ons zusterbedrijf Jifeline werd de noodzaak voor een nieuwe en grotere locatie steeds groter.

In 2 jaar tijd voltooid

In september 2020 werden de eerste gesprekken over nieuwbouw gevoerd. In januari 2021 werd vervolgens de grond gekocht en in augustus 2021 ging de eerst paal de grond in. Het complete traject is dus in een kleine 2 jaar voltooid. Een bijzondere prestatie in tijden van logistieke uitdagingen en krapte op de arbeidsmarkt.

Wow-factor

De architect kreeg maar 1 opdracht mee: het gebouw moet echt de wow-factor uitstralen. Met het pand wat er nu staat is dit ook meer dan overtroffen. Er is echt gekeken naar wat de medewerkers nodig hebben en daar is alles omheen gebouwd. Zo is het bedrijfsrestaurant voorzien van een professionele keuken waar menig restaurant jaloers op is. De ergonomische werkplekken, vergaderzalen, spreekruimtes, ontspanningsruimte en overige voorzieningen zorgen ervoor dat resultaat, werkplezier en ontspanning hand in hand gaan.

Verdere automatisering productie en logistieke proces

Bij de gehele planning is er steeds goed naar de indeling gekeken. Een van de eisen voor de nieuwbouw was een verdere automatisering van de productie en het logistieke proces. Hierbij is serieus ingezet op verdere groei. Vanuit het magazijn vertrekt een order via een volautomatische lopende band naar de slijpstraat, dan naar productie en vervolgens naar de logistieke afdeling. Met deze automatiseringsslag kunnen we meer orders verwerken in dezelfde tijd. Op een drukke dag verwerkten we voorheen al tot 1.000 orders per dag, maar dat kunnen we nu gaan uitbreiden.

Verantwoorde opties

Tijdens de bouw en bij het inkopen van de materialen is er ook steeds gekeken naar verantwoorde keuzes. Dit is namelijk een van onze kernwaarden en dit wilden we ook in de bouw van het pand terug laten komen. Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Het volledige orderproces papierloos plaatsvindt zonder orderbevestigingen, pakbonnen en overige papieren? We besparen hiermee meer dan 500.000 printjes per jaar.
  • Het gehele dak van het pand is voorzien van zonnepanelen, zo’n 300 in totaal?
  • We hiermee grotendeels zelfvoorzienend zijn in onze elektriciteitsconsumptie?
  • We daarmee zelfs 5 laadpalen kunnen voorzien van stroom waarmee 10 elektrische voertuigen opgeladen kunnen worden?
  • Het gehele pand verwarmd en gekoeld wordt door middel van warmtepompen? Hierdoor verbruiken we geen aardgas meer.
  • De verticale binnentuin in de ontvangstruimte zo’n 900 echte planten bevat? Deze planten zorgen voor een schoner werkklimaat door zuurstof te produceren en CO2 te onttrekken.
  • De wandbetimmeringen en plafonds voor 70% uit gerecyclede petflessen zijn gemaakt?

Onze nieuwe adresgegevens kunt u hier vinden. Alle overige gegevens zoals e-mail adressen en telefoonnummers blijven ongewijzigd.

 


Op 14 december 2022