Trekhaken inleren met de CIP

Voor de zomervakantie worden er ieder jaar veel meer trekhaken gemonteerd dan in andere perioden. Het is belangrijk dat de weggebruikers veilig met hun caravan, vouwwagen of fietsendrager op pad kunnen. Na het monteren van de trekhaak en kabelset ontstaan er bij de huidige generatie voertuigen soms storingen in het voertuig. Denk hierbij aan uitval van cruciale ADAS systemen als adaptieve cruise control, dode hoek detectie, en rem-assistentie. Het inleren van de trekhaak in de boordcomputer is daarom steeds vaker nodig zodat deze goed kan communiceren met alle elektronica in de auto zelf. Als er bijvoorbeeld een fietsendrager op de trekhaak aangesloten wordt, moeten de parkeersensoren aan de achterkant automatisch uitgeschakeld worden.

Inleren en coderen van trekhaken binnen een paar minuten

Garage- en trekhaakmontage bedrijven kunnen met de CIP snel trekhaken inleren op zowel personen- als bedrijfswagens. In de regel duurt dit niet langer dan een paar minuten. Het voertuig blijft in de garage, terwijl onze specialisten op afstand de programmering uitvoeren. Na het aansluiten van de CIP wordt het dashboard opgestart. Het voertuig wordt aan de hand van het chassisnummer geïdentificeerd. De technicus in de werkplaats kiest vervolgens welke trekhaak configuratie er uitgevoerd moet worden. Onze specialisten kunnen aan de slag. Met de CIP kunnen zowel OE als aftermarket trekhaken ingeleerd worden. De werkplaats is hiermee gegarandeerd van een snelle en efficiënte afwikkeling van het programmeren. Het “vrijschakelen” bij de merkdealer is hierdoor niet meer nodig, omdat de trekhaak via het CAN systeem ook meteen wordt aangemeld bij de fabrikant, de zogenoemde dealer activatie.

Trekhaken programmeren met de CIP

De voordelen voor u op een rij:

  • Eenmalige aanschaf van onze programmeer tool
  • Geen abonnementskosten per maand of per jaar
  • U betaalt per afgenomen dienst. Hiermee houdt u grip op de kosten
  • Het voertuig blijft in uw eigen werkplaats, waardoor u tijd over houdt voor andere werkzaamheden
  • Uw monteur hoeft niet met de auto van de klant de weg op
  • Verhoog uw klanttevredenheid door een snellere service en expertise in huis

De CIP is veel meer dan een programmeer tool voor trekhaken. U kunt bijvoorbeeld ook sleutels, koplampen, airbags, verstuivers en nog veel meer programmeren.

Laat u overtuigen van de veelzijdigheid

Onze CIP specialist Jeffrey komt graag bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden. Neem contact op voor het plannen van een afspraak. Wilt u meer weten over de CIP? Lees dan hier verder.

 


Op 18 juli 2022