Nieuws

16 mei 2024

Car Lock Systems en Suzuki Austria bundelen krachten

In een poging om de service aan klanten te verbeteren en de beschikbaarheid van autosleutels, -sloten, handzenderbehuizingen en andere onderdelen te vergroten, kondigen Car Lock Systems en Suzuki Austria een samenwerking aan.

Lees meer

7 mei 2024

Samenwerking tussen Car Lock Systems en Alliance Automotive Group Benelux.

Als toonaangevende leverancier van autosleutels, -sloten en gerelateerde services, heeft Car Lock Systems onlangs een strategische samenwerking aangekondigd met Alliance Automotive Group Benelux (AAG Benelux). Deze samenwerking heeft als doel de levering van o.a. autosleutels, -sloten en handzenderbehuizingen te optimaliseren voor aangesloten garageconcepten zoals o.a. CarProf, AutoVakmeester en Autoservice Totaal.

Lees meer

25 april 2024

CIP helpdesk gesloten op 9 en 20 mei

Op 9 mei en 20 mei, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, zal de CIP helpdesk gesloten zijn. Dit betekent dat er geen normale programmeringen gedaan kunnen worden vanwege de afwezigheid van de operators. De programmeringen die via automated functions lopen, kunnen echter wel gedaan worden. Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Lees meer

22 februari 2024

QR code: voorkom onnodig vervangen van uw Sleeping Battery

Het komt regelmatig voor dat autobedrijven de batterij van de autosleutel uit service vervangen bij een kleine of grote onderhoudsbeurt.

Lees meer

15 januari 2024

AutoProf 2024 vakbeurs

Het all-inclusive concept van de Autoprof zorgt voor een informele en ongedwongen sfeer. De bezoekers kunnen aan het einde van de middag of na werktijd alle tijd nemen om de beurs te bezoeken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer

5 oktober 2023

Fleet Expo 2023: houd uw wagenpark mobiel

Het zijn roerige tijden voor fleet managers. De energietransitie noopt tot een andere kijk op het beheer van uw wagenpark. Fleet management zal namelijk steeds meer verschuiven van het managen van voertuigen naar het managen van mensen, energie en mobiliteit.

Lees meer

25 september 2023

ADAC: Auto’s met keyless nog steeds gevoelig voor relay attack

Keyless entry autodiefstal (relay attack) is al jaren aan een opmars bezig. Criminelen omzeilen de keyless entry beveiliging door het signaal van de autosleutel te verlengen vanuit de woning. Het signaal van de autosleutel blijkt voor veel merken eenvoudig te verlengen. Zelfs als de sleutel veilig opgeborgen lijkt.

Lees meer

27 juni 2023

Nieuw: Sleeping Battery Keyless Entry beveiliging

Wilt u uw klanten met een Keyless Entry systeem een oplossing bieden tegen Relay Attack? Lees dan vooral verder. Met trots presenteren wij u onze oplossing tegen deze opkomende vorm van autodiefstal. Criminelen omzeilen de Keyless Entry beveiliging door het signaal van de autosleutel te verlengen vanuit de woning. Met Sleeping Battery is uw klant 100% beveiligd tegen Relay Attack.

Lees meer

12 juni 2023

SERMI

Vanaf 1 april 2024 hebben alleen personen en bedrijven met een SERMI-certificaat blijvende toegang tot beveiligingssoftware van voertuigen. Zorg ervoor dat u op tijd uw certificering aanvraagt.

Lees meer

9 februari 2023

Auto Prof 2023

Dit was de Auto Prof - Vakbeurs 2023! Tijdens deze editie stonden een aantal producten speciaal onder de aandacht:

Lees meer

14 december 2022

Wij zijn verhuisd!

Bij binnenkomst in het nieuwe hoofdkantoor vallen direct de vele lachende gezichten op. En dat is logisch. Vanaf 7 november zijn we verhuisd naar het splinternieuwe kantoorpand aan de Zweihaak 1 in Werkendam. Door de snelle groei van Car Lock Systems en ons zusterbedrijf Jifeline werd de noodzaak voor een nieuwe en grotere locatie steeds groter.

Lees meer

9 augustus 2022

Car Lock Systems laat het volledige assortiment zien tijdens Automechanika 2022

Het productportfolio met autosleutels, -sloten, handzenders en handzenderbehuizingen bestaat inmiddels uit meer dan 17.000 OEM en QAP artikelen voor bijna alle merken. Het Nederlandse bedrijf uit Sleeuwijk, dat binnenkort gaat verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in Werkendam, laat op de Automechanika 2022 alle producten zien. Hoe krijgt Car Lock Systems dat voor elkaar, op een stand met een oppervlakte van “slechts” 32 vierkante meter? We leggen deze vraag voor aan Jasper van Herwijnen, Managing Director en mede-eigenaar.

Lees meer

18 juli 2022

Trekhaken inleren met de CIP

Voor de zomervakantie worden er ieder jaar veel meer trekhaken gemonteerd dan in andere perioden. Het is belangrijk dat de weggebruikers veilig met hun caravan, vouwwagen of fietsendrager op pad kunnen. Na het monteren van de trekhaak en kabelset ontstaan er bij de huidige generatie voertuigen soms storingen in het voertuig. Denk hierbij aan uitval van cruciale ADAS systemen als adaptieve cruise control, dode hoek detectie, en rem-assistentie. Het inleren van de trekhaak in de boordcomputer is daarom steeds vaker nodig zodat deze goed kan communiceren met alle elektronica in de auto zelf. Als er bijvoorbeeld een fietsendrager op de trekhaak aangesloten wordt, moeten de parkeersensoren aan de achterkant automatisch uitgeschakeld worden.

Lees meer

29 juni 2022

Red de vakantie van uw klant binnen 24 uur met een nieuwe sleutel

Klaar voor de vakantie en de sleutel van de caravan, camper, trekhaak, dakkoffer of fietsendrager kwijt? Sleutel of slot versleten, waardoor gebruik niet mogelijk is? Dit overkomt veel van uw klanten op het laatste moment. Deze sleutels worden niet dagelijks gebruikt en zijn pas nodig “als het zover is”. Als gevolg gaat men halsoverkop op zoek naar een oplossing. De papieren worden erbij gezocht, want hoe zat het ook alweer? Een eindeloze speurtocht op internet is meestal het gevolg. Niet prettig als men ontspannen aan de vakantie wil beginnen.

Lees meer

16 mei 2022

Zomerse temperaturen: sleutel draait niet in contactslot

Nu de zomer weer voor de deur staat, worden de weersvoorspellingen steeds gunstiger. De temperatuur stijgt weer regelmatig boven de 20 graden voor meerdere aaneengesloten dagen. Goed nieuws voor alle hoveniers, timmerlieden, pakketbezorgers en iedereen die zijn of haar werk weer grotendeels buiten kan uitvoeren. De bedrijfswagen waarmee zij hun werk kunnen uitvoeren kan bij hogere temperaturen echter problemen geven: de sleutel draait niet in het contactslot.

Lees meer

26 april 2022

AutoProf 2022 vakbeurs

Het all-inclusive concept van de Autoprof zorgt voor een informele en ongedwongen sfeer. De bezoekers kunnen aan het einde van de middag of na werktijd alle tijd nemen om de beurs te bezoeken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer

6 april 2022

AutoTechnica 2022 beurs

De AutoTechnica is weer terug! Bijna 4 jaar gingen er voorbij sinds de laatste editie in 2018. Alle overige beurzen en evenementen werden sindsdien ook geannuleerd of verschoven. Daarom waren we extra gemotiveerd om onze relaties na lange tijd weer persoonlijk te ontvangen op onze stand in hal 7 van de Expo Brussel.

Lees meer

7 januari 2022

2021: onze sleutelmomenten

De automotive markt staat bekend als een markt die constant in beweging is. Bij Car Lock Systems staan we ook nooit stil, en daarmee was 2021 in positieve zin ook weer een bewogen jaar. In dit artikel nemen we u kort mee in een terugblik op onze sleutelmomenten.

Lees meer

8 juni 2021

CIP Easy Car Key Programmer: programmeert sleutels van vele automerken op afstand

Kent u onze Car Lock Systems Immobiliser Programmer al? Deze tool, kortweg de CIP, stelt u als autobedrijf in staat om razendsnel sleutels door ons te laten programmeren vanaf één locatie. Voor bijna alle automerken en -modellen. Maar dat is niet alles. Met de CIP laat u ook vele andere programmeringen in no time uitvoeren. Zo vergroot u uw service-aanbod aanzienlijk. Bovendien blijft het voertuig in uw werkplaats, waardoor u veel tijd en kosten bespaart.

Lees meer

8 april 2021

NIEUW Slot- en sleutelspecialist Jeffrey | CIP Easy Car Key Programmer

Voor u als serviceverlener staan uw klanten op 1. Hun mobiliteit vraagt om snelheid en vakmanschap. Wij willen u hierbij graag ondersteunen! Daarom rijdt vanaf nu onze vertegenwoordiger Jeffrey, tevens slot- en sleutelspecialist, met een ruim productaanbod door Nederland en Vlaanderen.

Jarenlang stond Jeffrey bij Car Lock Systems garant voor de productie van duizenden sleutels en sloten op code. Deze ervaring maakt hem niet alleen een multibrand specialist, maar ook een betrouwbare gesprekspartner bij technische vragen.

Lees meer

10 februari 2021

SneeuwvLOCK-alert! Autosloten bevriezen door winters weer.

Bevroren autosloten: vervangen of laten repareren?
Europa is bedekt onder een dikke laag witte sneeuw. Naast veel winters plezier levert de kou soms ook praktische problemen op zoals defecte autosloten.

U kunt overwegen om het slot te vervangen door een geheel nieuw exemplaar, maar in sommige gevallen biedt slotreparatie een duurzaam alternatief. Wat de keuze ook is, bij Car Lock Systems kunt u vertrouwen op maar liefst 25 jaar ervaring in autosloten.

Lees meer

17 december 2020

Zo test u handzenders, smart keys, transponders en antennes

Hoe sluit u snel oorzaken uit bij storingen?
Het gebeurt regelmatig dat portieren ineens niet meer ontgrendelen of vergrendelen. Of dat de auto niet start. En waarom blijft het transponderlampje branden? De volgende vragen kunnen dan helpen om een diagnose te stellen:

- Is de sleutel kapot? Werkt de transponder nog?
- Als het keyless systeem niet werkt: ligt dit aan de auto of aan de sleutel?
- Is er sprake van een mechanisch defect in het portier?
- Vertoont de handgreep een elektronisch probleem?
- Reageert de leesspoel rond het contactslot nog wel?

U wilt snel oorzaken uitsluiten, maar het opsporen van dergelijke storingen kost vaak veel tijd. Test nu razendsnel handzenders (RF/IR), transponders, smart keys, antennes en nog veel meer met de Remote Control Tester Pro.

Lees meer

25 november 2020

Waarom het smeren van autosloten echt helpt!

Waarom gaan autosloten vaak kapot?
Het contactslot slijt door veelvuldig gebruik. Het dashboardslot en het airbagslot worden juist stroef door weinig gebruik. Het tankdopslot droogt vaak uit door brandstofdampen en het motorkapslot staat bloot aan vuil. Ons advies luidt daarom: smeren, smeren en nog eens smeren!

Lees meer

30 september 2020

Nieuwe website: snel zoeken & bestellen

Het jaar 2020 staat in het teken van verandering, ook voor Car Lock Systems. Misschien kent u ons nieuwe logo met autosleutel al? Topservice is onze hoogste prioriteit. Daarom presenteren we u met trots onze compleet verbeterde website. Snel bestellen in 4 simpele stappen!

Lees meer

11 mei 2020

Daken Blackstone anti-diefstal slot voor bestelwagens

Bestelwagens vormen een geliefd doelwit voor inbrekers. In een mum van tijd halen ze de wagen leeg die dan niet meer inzetbaar is. Bespaar uw klanten deze ellende met een goed anti-diefstal slot.

Lees meer